helper('core/js')->getTranslatorScript() ?>Minimi´s smått & sånt startade hösten 2007.

Mia Rohlin heter jag och driver detta familjeföretag tillsammans med min man Clas.
Jag har egen tillverkning av miniatyrer till dockskåp och tittskåp framförallt i skala 1:12.

  • Mitt stora intresse i det verkliga livet är blommor och trädgård, så därför är det framför allt blomuppsättningar som jag älskar att göra i miniatyr.

  • Min andra passion i miniatyrvärlden är dockor.Jag tillverkar karaktärsdockor som flyttar till hela världen och har docktillverkar kurser.

  • Mitt tredje intresse är design och jag designar i smått - kuddar,täcken,gardin och papperskit m.m. På så vis får jag utlopp för min kreativa idésida och förhoppningsvis får mina kunder en rolig pysselstund med att sätta ihop kiten.Minimi´s smått & sånt är återförsäljare till bl.a. Reutter Porzellan,Vega och många fler.
Jag också har en förkärlek till Fransk lantstil blandat med nordiskt ljus - Lantlig inredning.
Vi tar in nya produkter i mindre mängd och byter ut vårt sortiment hela tiden.
Detta är för att webbutiken ska kännas fräsch och inte statisk,och det innebär att produkter tar slut och vi kanske inte tar hem dem igen.
Passa på att handla om du ser något du verkligen vill ha!
Vi är också glada över att få sälja PiaMarias hantverk i miniatyrmat.Det finns webbutiker som säljer mat/plagiat av Pias mat,men som inte är av samma kvalité. 

Gårdsbutik/lilla ateljén
Jag bor i Västerås och har har tillsammans med min man Clas inrett vårt stora förråd i trädgården till en liten gårdsbutik och ateljé, det går bra att komma hem till oss efter överrenskommelse. Ring eller skicka mail för adress och färdbeskrivning. Du når mig lättast kvällstid då vi är heltidsarbetande.
mobil: 076-339 80 03 (om vi inte svarar - prata in namn och telefonnr/vi ringer upp)

emailadress: minimis@telia.com
 

2017 information om leveranser
Sen 2 år tillbaka lider jag av utmattningssyndrom och har sakta lyckats med att komma tillbaka till mitt ordinarie arbete på 75% Förskollärare  - tidigare 100% ( och som jag älskar).
Detta innebär att jag vissa dagar inte kan stressa,hjärnan stängs av och jag klarar inte av att göra mer än det jag gör på mitt ordinarie arbete som förskollärare - sen sover jag.
Jag kan inte svara i telefonen vare sig via sms eller samtal,klarar inte av att packa beställningar ( hjärnan kan inte koncentrera sig) hålla ordning på beställningar,namn m.m.
För dig som beställer från oss: Tänk på att vår leveranstid kan ta lite längre - maila mig och det är akut,så prioriterar jag.
Levererar när jag kan och orkar...
Min man och jag har valt att hålla igång webbutiken - för att det är ett av allt det som får mig att må bra, underbara kunder/miniatyrister som skickar bilder,många fina samtal och mail som berör och gör att jag vill fortsätta istället för att stänga ner butiken.
Jag kan göra beställningar - men inte under tidspress utan för/när jag får min inspiration.
Kram till er alla som ger/gett mig stöd


Innehar F-skattesedel

Vänligen uppmärksamma att våra produkter är för vuxna. Det är inte barnleksaker och är inte lämpliga för barn under 12år

Letar du efter något speciellt och som inte finns här - hör av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra för dig.
minimis@telia.com

Nyhet 2012

Minimi´s har varumärkt namnet BY SWEDEN .Vi kommer att producera en hel del i det varumärket och i mindre upplagor.


Kopiera gärna bilder som finns på min sida och som är användbara till ditt dockskåpsprojekt, däremot så önskar jag att bilder som kopieras i syfte för att läggas ut på internet eller i andra kommersiella sammanhang- ta kontakt med mig innan.

PiaMarias mat i vår butik


 


 Mina saker i butiken